تاثیر انجیر، موز، خرما، شیر و سیب بر حافظه دانش آموزان

ساخت وبلاگ
<a href='http://tebyan.niloblog.com/p/340'>تاثیر</a> انجیر، موز، خرما، شیر و سیب بر حافظه دانش آموزان

یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.


نام ایده: تاثیر انجیر، موز، خرما، شیر و سیب بر حافظه دانش آموزان
نام ارائه دهنده/دهندگان: فاطمه بیات - بهار برزو پور رستمی - زهرا جعفرزاده
زمینه و نوع پروژه: فیزیك
درجه سختی: متوسط
نام مدرسه: مجتمع آموزشی دخترانه غیر دولتی صبا

چکیده

هدف دانش آموزان از این پروژه این بود که تاثیر انجیر، موز، خرما، شیر و سیب بر حافظه دانش آموزان بسنجند. لذا گروهی از دانش آموزان را به عنوان نمونه انتخاب کرده و با خوراندن میوه های فوق به آن ها به مدت یک ماه تاثیر آن را بر حافظه دانش آموزان سنجیدند

مقدمه

حافظه کوتاه مدت اجازه میدهد تا برای مدت چند ثانیه تا حداکثر یک دقیقه و اساساً بدون تمرین، مطالب نگهداری و ذخیره سازی شود. آن مانند چکنویس گذرا است که برای فراخوانی اطلاعات در دست پردازش عمل می کند.

برای نمونه برای فهمیدن این جمله، فرد لازم است که آغاز جمله را در حین خواندن بقیه جمله به ذهن بسپارد.

یا اینکه عموماً اشخاص برای برقراری یک تماس تلفنی، ابتدا شماره را از دفترچه تلفن پیدا کرده، شماره گیری نموده و سپس فراموش می کنند. این حافظه کوتاه مدت است. در حالی که اشخاص برای گرفتن شماره دوستشان به دفترچه تلفن مراجعه نمی کنند (حافظه بلند مدت).


وقتی یک مطلب بلافاصله بعد از شنیدن آن به یاد آورده می شود، بازیابی کار ساده تری است. چرا که مطلب فعلاً در قسمت هوشیاری قرار دارد. اما زمانی که ساعت ها بعد از شنیدن آن مطلب سعی می شود آن را به یاد آورد، کار بازیابی اغلب دشوار است.

 چون آن مطلب دیگر در قسمت هوشیاری نیست. برای رمزگردانی اطلاعات در حافظه کوتاه مدت، در ابتدا باید توجه فرد بر روی موضوع مشخصی متمرکز شود (مورد توجه قرار گرفتن موضوعات).

 بعد از این که اطلاعات به خصوصی مورد توجه قرار گرفتند در حافظه کوتاه مدت رمزگردانی می شوند. ذخیره سازی در حافظه کوتاه مدت به طور کلی از نظر ظرفیت و مدت زمان به شدت محدود می باشد.

در حالی که حافظه دراز مدت، شامل اطلاعاتی است که به مدت زمان های مختلف، از چند دقیقه تا سراسر عمر (خاطرات کودکی یک فرد بزرگسال) در حافظه نگهداری می شوند. به عنوان مثال، شخصی که یک شماره هفت رقمی تصادفی را در حالی که فقط چند ثانیه قبل از فراموشی به خاطر می آورد، ولی ممکن است یک شماره تلفن خاص را سالیان سال در خاطر داشته باشد (توجه و تکرار).

در حافظه دراز مدت معمولاً اطلاعات بر حسب معنا رمزگردانی می شوند؛ بنابراین، اگر موضوعاتی که باید یادآوری شوند، معنادار باشند، بهتر یادآوری می گردند. وقتی معنای مطلبی فهمیده نشود، بسیار سریع فراموش می گردد (مثل اینکه از برکردن چیزی که درک نمی شود بسیار سخت خواهد بود). هرچقدر ارتباطات معناداری بین مطالب وجود داشته باشد نیز بهتر یادآوری خواهند شد.

حافظه انسان بسیار حساس و آسیب پذیر است و تحت تأثیر عوامل مختلفی است. با بررسی این عوامل و کاهش عوامل مخل، می توان توان و ظرفیت یادسپاری را افزایش داد.

یکی از عوامل موثر بر حافظه، علل و عوامل هیجانی است. معمولاً افراد در موقعیتهایی که بار هیجانی دارند، چه منفی و چه مثبت، بیش از موقعیت های خنثی می اندیشند.

اغلب افراد فراموش می کنند که فیلم به خصوصی را کجا دیده اند؛ ولی اگر به هنگام نمایش فیلم، در سینما آتش سوزی رخ دهد، هیچگاه این مطلب را فراموش نخواهند کرد.


هدف دانش آموزان از این پروژه این بود که تاثیر انجیر، موز، خرما، شیر و سیب بر حافظه دانش آموزان بسنجند لذا جهت انجام این کار از شیوه پژوهش های پیمایشی استفاده کردند. دانش آموزان دو تست تهیه کردند تا از بچه ها تست حافظه بگیرند و همچنین با توافق یکدیگر یک روز سیب و انجیر و روز بعد موز و شیر و خرما به آن ها دادند تا با خوردن آن ها در طول زمان مشخص حافظه آن ها را محک بزنند. همچنین هنگام دادن تست و خوردن موادغذایی ازآن ها ژس تهیه کردند.


مهارت های کسب شده
1. چگونگی جست و جو جهت جمع آوری اطلاعات از منابع معتبر دانشگاهی
2. چگونگی تهیه یک مقاله کامل
3. چگونگی رسم نمودار جهت نشان دادن نتایج تست حافظه
4. آموزش نحوه ساختن پوستر و پاورپوینت

بخش پروژه های دانش آموزی سایت تبیان

تهیه:مهدی رحمانی،تنظیم:نیلوفر یاقوتی

حافظه

حافظه یعنی، کد گذاری، ذخیره سازی ئ بازیابی اطلاعات کد گذاری یا رمز گردانی یعنی تغییر شکل دادن اطلاعات به صورتی که قابل طبقه بندی د ر حافظه باشند...

حافظه، کودکی که نباید رهایش کرد

با کمی تمرین و مقداری آگاهی کلی از عواملی که در ایجاد یک حافظه بهتر موثرند، به نتایج مثبتی می توان دست یافت. مطالعه از شیوه های یادگیری كلامی می باشد كه در كنار شكل گفتاری قرار دارد....

دستگاه حافظه لغات

دستگاه حافظه لغات، کامپیوتری(رایانه) است که دارای حافظه بوده، تمامی حروفی که توسط کی برد تایپ شودرا در خود ذخیره می کند. شما روی صفحه کلید تایپ می کنید و کلمات، به جای کاغذ روی ...

تبیان...
ما را در سایت تبیان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فرومی tebyan بازدید : 403 تاريخ : سه شنبه 26 مرداد 1395 ساعت: 5:39