بررسی اثر استفاده از کودهای مختلف بر روی بوته گوجه فرنگی

ساخت وبلاگ
<a href='http://tebyan.niloblog.com/p/339'>بررسی</a> اثر استفاده از کودهای مختلف بر روی بوته گوجه فرنگی

یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.

نام ایده: بررسی اثر استفاده از کودهای مختلف بر روی میزان و تعداد میوه های بوته گوجه فرنگی مینیاتوری
نام ارائه دهنده/دهندگان: هلیا حاجی حسنی
زمینه و نوع پروژه: زیست شناسی
درجه سختی: دشوار
نام مدرسه: مجتمع آموزشی غیر دولتی صبا

چکیده

هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر بررسی اثر استفاده کودهای مختلف بر روی میزان و تعداد میوه های بوته گوجه فرنگی مینیاتوری بود.

مقدمه

خوراک خوردنی ای است که در جوامع به صورت خام و دست نخورده برای مصرف آماده می شود. این خوراک می تواند منشاء گیاهی و یا حیوانی داشته باشد و برای رفع نیاز تغذیه و یا لذت بردن مصرف شود.

با توجه به جمعیت روز افزون دنیا و نیاز به خاک مناسب و حاصل خیز برای تهیه غذای مورد استفاده آن ها، اضافه کردن مواد مغذی مورد نیاز گیاهان به خاک، به صورت امری مرسوم در آمده است.

به هر نوع ماده معدنی، آلی یا بیولوژیک که دارای عناصر غذایی باشد و باعث بالا بردن حاصل خیزی خاک و همچنین افزایش عملکرد کیفی و کمی محصول شود، کود اطلاق می شود. امروزه با توجه به ایجاد آلودگی های زیست محیطی و بهداشتی كه از مصرف كودهای شیمیایی حاصل می شود. تولید و مصرف كودهای بیولوژیك به عنوان مهمترین رویكرد در زمینه بیوتكنولوژی خاك به شمار رفته و مورد توجه سرمایه گذاران بخش كشاورزی در سطح جهان قرار گرفته است.
 
هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر بررسی اثر استفاده کودهای مختلف بر روی میزان و تعداد میوه های بوته گوجه فرنگی مینیاتوری بود.

بررسی اثر استفاده از کودهای مختلف بر روی بوته گوجه فرنگی

 آن ها در این پروژه سه گلدان با خاک های مختلف تهیه کردند. قبل از ریختن خاک درون همه گلدان ها آن ها را برای از بین بردن مواد آلی و مغذی موجود در آن ها سوزاندند تا تاثیری بر روی نتایج پژوهش نداشته باشد.

در گلدان اول مقداری پوست میوه هایی چون سیب، موز، خیار، پرتقال و همچنین تفاله چایی اضافه کردند و در گلدان دوم مقداری کود شیمیایی و در گلدان سوم هیچ چیزی اضافه نکردند در گام بعد گوجه مینیاتوری را از یک بوته مشخص کندند تا ویژگی های ژنتیکی آن ها با یکدیگر تفاوتی نداشته باشد و قبل از کاشت آن ها در درون خاک میزان اسیدی بودن هر خاک را با کاغذ پی اچ اندازه گیری کردند تا از لحاظ اسیدی بودن با یکدیگر فرقی نداشته باشند.

در نهایت گوجه های مینیاتوری را در گلدان ها کاشتند و در جایی مناسب که نور خورشید به اندازه مورد نیاز بتابد گذاشتند و به آن ها در شرایط یکسان آب دادند. در مرحله آخر آن ها اثر کودهای مختلف بر میزان و تعداد میوه های گوجه فرنگی مینیاتوری را بیان کردند.
 
مهارت های کسب شده

1. آشنایی دانش آموزان با حیطه زیست شناسی
2. آشنایی با چگونگی طراحی یک سوال مناسب
3. آشنایی با روش تحقیق
4. آشنایی با چگونگی و به انجام رساندن یک پروژه تحقیقاتی علمی

بخش پروژه های دانش آموزی سایت تبیان

تهیه:مهدی رحمانی تنظیم:نیلوفر یاقوتی

گوجه فرنگی، سیب طلایی

میوه نارس گوجه فرنگی سمی است و باید از خوردن آن پرهیز کرد. به علاوه خوردن برگ آن به عنوان دارو در مواردی تجویز می شود، باید در حد اعتدال و به مقدار مجاز و محدود در حدی که پزشک تعیین کرده مصرف شود

گوجه فرنگی خندون

منم گوجه فرنگی دارم رنگ قشنگی دارم ویتامین سی شبیه توت فرنگی

گوجه فرنگی بهتر از گردو است

حاکم از او تشکر کرد و دستور داد پاداش خوبی به او بدهند. زبل خان هم خوشحال و خندان به خانه برگشت. چند روز گذشت و زبل خان با طمع گرفتن پاداش از حاکم، مقداری گردو داخل یک سبد گذاشت و به طرف قصر حاکم به راه افتاد. اما در میان راه یکی از دوستانش را دید. وقتی

تبیان...
ما را در سایت تبیان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فرومی tebyan بازدید : 270 تاريخ : دوشنبه 25 مرداد 1395 ساعت: 5:18