صور فلکی

ساخت وبلاگ
صور فلکي

یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.


نام ایده: صور فلکی
نام ارائه دهنده/دهندگان: زهرا نادری
زمینه و نوع پروژه: نجوم
درجه سختی: دشوار
نام مدرسه: دبستان فرزانه علم

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی امکان استفاده از نجوم در معماری جدید بود. لذا دانش آموزان با جستجو در منابع کتابخانه ای و سایت های اینترنتی سعی در بیان ارتباط میان نجوم و معماری با بررسی افسانه هایی که در مورد اهرام ثلاثه مصر موجود هست داشتند.

مقدمه

هدف از پژوهش حاضر بررسی امکان استفاده از نجوم در معماری جدید بود. لذا دانش آموزان با جستجو در منابع کتابخانه ای و سایت های اینترنتی سعی در بیان ارتباط میان نجوم و معماری با بررسی افسانه هایی که در مورد اهرام ثلاثه مصر موجود هست داشتند.


نجوم یا به طور کلی بحث ستارگان در نظر انسان های باستان دارای اهمیت بسیار و ستارگان از نظر برخی اقوام مقدس و قابل پرستش بوده است. به طور مثال مصریان باستان توجه بسیار زیادی به صورت های فلکی.

دانشمندان باستان شناس اکنون در مورد ساخت اهرام ثلاثه به نکات جالبی پی برده اند. صورت فلکی جبار (شکارچی) در بین مصریان باستان بسیار مقدس بوده به حدی که در ساخت اهرام دقیقاً به این موضوع توجه شده است ...... طبق کشف دانشمندان 3 هرم اصلی از 8 هرم مصر مطابق با 3 ستاره کمربند صورت فلکی شکارچی یا جبار ساخته شده است.

صور فلکي

این امر در ظاهر هم کاملاً مشهود است. اگر با چشم غیر مسلح نیز به این صورت فلکی نگاه کنید خواهید دید که در کمربند آن دو ستاره پرنورتردریک خط قرار دارند و ستاره سوم کم نورتر است و در انحراف کمی از دو تای قبلی قرار گرفته است.

در ساخت اهرام مصر نیز دو هرم متعلق به فرعون و بزرگتر و هرم سوم متعلق به ملکه مصر و کمی کوچکتر می باشد که با انحراف نیز ساخته شده است. در دیواره اهرام (هر سه هرم) سوراخ هایی به عنوان هواکش تعبیه شده که به اتاق قبر متصل می باشد.

 دانشمندان با استفاده از دستگاه های لیزری پی بردند که سوراخ های هر هرم دقیقاً مطابق با ستاره خاص آن هرم در آسمان می باشد و این امر را ثابت می کند که هواکش های هر هرم رو به سوی ستاره مخصوص آن هرم دارد.


 
 مصریان معتقد بودند دنیای مردگان در آسمان قرار دارد و روح هر کس پس از مرگ به آسمان صعود نموده و در ستاره ای دیگر به زندگی ادامه می دهد و محل قرارگیری اهرام نمایشگر مهمترین ستاره مردگان برای آن هاست طبق این اعتقادات پادشاهان و مردم عادی بعد از مرگ نزد خدای ازیریس (خدای آفتاب) می روند.

 این خدا با یک ستاره نمایش داده می شود که در صورت فلکی جبار (شکارچی) است. هر فرد یک ستاره روح دارد و هر پادشاه مرده می تواند به یکی از ستاره های منظومه جبار برود بنابراین اهرام به شکلی قرار گرفته اند که نمایش دهنده ستاره خاصی باشند که صاحب هرم به آن رفته است.

در زمان های بعد آیین جدید خورشید پرستی با آیین ستاره پرستی عوض شد اهرام سلسله های بعدی منطبق بر ریاضیات و ستاره ای در آسمان نیستند.

صور فلکي
ارتباط سه ستاره ای که در کمربند منظومه جبار قرار دارد با 3 تا از بزرگترین اهرام بهترین گواه این ادعا می باشد این یک شباهت بر جسته است.

 سه ستاره در وسط صورت فلکی جبار به صورت مورب که یک ستاره کمی منحرف شده است سه هرم که یکی مقداری از خط اوریب انحراف دارد رابطه موقعیت قرارگیری اهرام و ستارگان کاملا مثل هم است و نویسندگان موارد متعدد مشابهی را پیدا کردند که باتصادف قابل توضیح نیست درخشندگی ستاره و اندازه اهرام جیزه شامل دو هرم که تقریبا هم ارتفاع هستند و هرم کوچکتر فقط پنجاه و سه درصد بلندی آن ها را داراست کمربند جبار شامل دو ستاره تقریبا مشابه که یکی 50% درخشندگی آن یکی را داراست. و ستاره کوچکتر همانی است که به مقدار کمی از خط اوریبی که ستارگان روی آن قرار دارند انحراف دارد بیشتر اهرام در جایگاه متقارن ستاره های صورت فلکی شکارچی قرار گرفته اند.


مهارت های کسب شده
1. آشنایی با صور فلکی
2. آشنایی با افسانه هایی که در مورد اهرام ثلاثه مصر وجود دارد
3. آشنایی با شیوه جستجو در منابع اینترنتی
4. آشنایی نحوه بازیابی اطلاعات

بخش پروژه های دانش آموزی سایت تبیان

تهیه: مهدی رحمانی،تنظیم: نیلوفر یاقوتی

صور فلکی

از زمان های کهن، مردم در آسمان شب در میان گروه های ستارگان اشکالی خیالی دیده‌اند. با استفاده از خطوط، آن ها ستارگان این گروه ها را به یکدیگر متصل کرده و اشکالی به نام صورت فلکی را تشکیل داده‌اند. ...

چگونه آسمان شب را رصد كنيم؟ ـ جلسه پنجم

تا اینجای كار تا حدودی با آسمان شب، صور فلكی شاخص فصل بهار و دور قطبی ها آشنا شدیم و اطلاعات خوبی برای رصد بخشی از آسمان شب به دست آوردیم. در این جلسه قصد داریم به صورت های فلكی شاخص فصل تابستان و نحوه یافتن آنها بپردازیم...

صورتهای فلکی

مردمان باستان تصور می‌کردند که می‌توانند خطوط اصلی چهره‌ها را در ستارگان آسمان شب پیدا کنند. این چهره‌ها معمولاً شکل‌هایی از قهرمانان، اساطیر و خدایان افسانه‌ای، مخلوقات گوناگون و اجرامی بود‌ند که...

تبیان...
ما را در سایت تبیان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فرومی tebyan بازدید : 323 تاريخ : دوشنبه 18 مرداد 1395 ساعت: 3:59