راحت زباله

ساخت وبلاگ
راحت زباله

یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.


نام ایده: راحت زباله
نام ارائه دهنده/دهندگان: منیر ابراهیمی امین
زمینه و نوع پروژه: محیط زیست
درجه سختی: ساده
نام مدرسه: گل های شریف

چکیده

هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر بررسی در مورد زباله و راه های مقابله با شیرابه زباله است. آن ها ابتدا به ایده یابی در مورد مشکلاتی در مورد زباله و شیرابه آن به وجود می آورند پرداختند

مقدمه

زُباله یعنی پس مانده و باقی مانده از تولید یا تغییر شکل چیزهای دیگر و نیز آن چه که قبلاً استفاده شده و دیگر به آن احتیاجی نیست. به محل دفن زباله های جامد اصطلاحاً خاک چال گفته می شود. شیرابه به مایعی که از داخل زباله عبور کرده و به بیرون زایدات جامد نشت می کند و شامل مواد قابل حل، معلق یا ذرات مخلوطی از اجزای همان زباله باشد، گفته می شود.

حاصل تغییرات بیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی مواد زاید وارد شده به درون خاک چال، تولید شیرابه و بیوگاز می باشد. مواد داخل محل دفن از منظر فیزیکی در سه فاز مشاهده می گردند: فاز جامد (مانند زباله ها)، فاز مایع (مانند شیرابه) و فاز گاز (مانند بیوگاز).
 
شیرابه مایعی است که توسط مواد آلی یا معدنی محلول یا معلق موجود در فاز جامد محل دفن غنی شده و از داخل زباله به بیرون نشت نماید. زمانی که میزان رطوبت زباله از ظرفیت میدانی زباله فراتر رود، رطوبت اضافی به صورت شیرابه آزاد می گردد.

هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر بررسی در مورد زباله و راه های مقابله با شیرابه زباله است.

راحت زباله

آن ها ابتدا به ایده یابی در مورد مشکلاتی در مورد زباله و شیرابه آن به وجود می آورند پرداختند و پس از بررسی منابع و مطالبی که در این باره بود چند راهکار زیر را ارائه کردند و برروی آن ها بحث و گفتگو کردند.

راهکار اول این بود که همیشه از پلاستیک زباله استفاده شود. اما با توجه به تنبلی افراد و وقت نگذاشتن بر روی این امر مشخص شد که بسیاری از مردم از کیسه زباله استفاده نمی کنند.

راه  کار دومی که دانش آموزان ارائه کردند سوراخ کردن سطل زباله و قرار دادن رول کیسه زیر آن بود اما مشخص شد که احتمال سوراخ شدن کیسه بسیار زیاد است و شیرابه زباله از آن بیرون می ریزد. در مرحله آخر دانش آموزان پیشنهاد دادند که جهت رفع مشکلات مربوط به شیرابه زباله ها باید از سطل های دو جداره استفاده شود.
 
مهارت های کسب شده
1. چگونگی تفکر طراحی
2. چگونی پژوهش و استخراج مطالب
3. آشنایی با استاندارهای طراحی و نحوه ارائه ایده در گام های اولیه و نهایی
4. آشنایی با نحوه پرزنت و ارائه
5. آشنایی با مشکلاتی که زباله ها به وجود می آورند

بخش پروژه های دانش آموزی سایت تبیان

تهیه: مهدی رحمانی،تنظیم: نیلوفر یاقوتی

با این همه زباله چه كار باید بكنیم؟

تعدادی از منتقدان دستگاه‌های تبدیل زباله به انرژی كه زباله را می‌سوزاند مانع برنامه‌ها بازیافت می شوند. از نظر آن ها اگر زباله‌ها وارد دستگاه تبدیل زباله به انرژی شود، عامل محرک كمتری برای بازیافت وجود خواهد داشت. چندین ایالت در حال توقیف دستگاه‌های ...

تهیه کمپوست ز زباله های تر - جلسه دوم

زباله ها در نهایت یا در محل‌های دفع زباله (landfill) دفن می شوند یا سوزانده می شوند. بعضی از زباله ها صدها سال طول می کشد تا در محیط زیست تجزیه شوند و بعضی باعث تولید آلودگی می شوند که در نهایت باعث آلودگی خاک و آب‌های زیر زمینی می شوند....

زباله و انرژی آن

باستان شناسان قدیم وقتی دیدند روز به روز زباله ها در محیط زیاد می شوند به فکر راه هایی برای از بین بردن زباله افتادند یکی از فکرهایی که به ذهن آن رسید حفاری بود ویلیام ال رایتج اولین کسی بود که روی این موضوع ...

تبیان...
ما را در سایت تبیان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فرومی tebyan بازدید : 225 تاريخ : سه شنبه 12 مرداد 1395 ساعت: 5:31