بازی فکری

ساخت وبلاگ
بازي فکري

یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.


نام ایده: بازی فکری
نام ارائه دهنده/دهندگان: امیرعلی صنعتگر- خاتمی
زمینه و نوع پروژه: اجتماعی
درجه سختی: متوسط
نام مدرسه: پیش دبستان و دبستان آیین مهر

چکیده

با توجه به این که این روزها دانش آموزان با وسایل الکترونیکی بیشتر بازی می کنند تمرکز کمتر و هیجان بیشتری دارند. بنابراین دانش آموزان برای کمک به تمرکز دانش آموزان بازیی را طراحی کردند که ساده و همراه با خلاقیت و افزایش تمرکز است. در این بازی به حمل آن و مقرون به صرفه بودن آن در انتخاب جنس کار توجه شده است. این بازی دو نفره است و از گروه سنی کودکان تا جوانان قابلیت استفاده دارد.

مقدمه

برای کار روی توجه و تمرکز کودکان، اولین قدم جلب توجه آن هاست. برای این کار باید روش هایی را به کار بگیریم که برای کودک جذاب و بازی گونه باشد. در این صورت توانمندی های کودک در زمینه توجه به نحوی گسترش می یابد که در طول زندگی برای وی مفید خواهد بود. سعی دانش آموزان بر این بود که به کودکان مهارت هایی را آموزش دهند تا هر دو نوع توجه را داشته باشند.


منظور از بازی هایی که تمرکز کودکان را بالا می برد، بازی هایی است که روی توجه کلی و جزیی اثر می گذارد و سیالیت بین این دو را تسریع می کند. نکته اصلی برای موفقیت در این میان، جذاب بودن بازی است تا توجه و تمرکز کودک را بالا ببرد. اگر کودکان حین بازی احساس شادمانی و رضایت کنند، بازی را یاد می گیرند.

بازي فکري

فعالیتی که با میل و اختیار و با هدف سرگرمی، تفریح و یادگیری انجام می شود، بازی نام دارد. بازی فکری به هر نوع فعالیت ذهنی اطلاق می شود که بتواند تاثیرات مثبت قابل قبولی را در ذهن، روحیه، شخصیت و زندگی هر انسانی؛ بدون در نظر گرفتن عواملی مانند سن، جنس، نژاد، وضعیت جسمانی و ... ایجاد کند و باعث تمرکز در فرد گردد.

مغز از قسمتهای پیچیده و مختلفی تشکیل شده است و کاربردهای هر کدام به صورت نسبی قابل شناسایی، تفکیک و تعریف و در برخی موارد نیز حتی قابل اندازه گیری هستند.

بازی های فکری را می توان به صورت کلی به بخش های زیر دسته بندی کرد:

الف) از نظر سبک: استراتژیک -هیجانی- آموزشی و کمک آموزشی- معماها و جدول ها و ...

ب) از نظر ابزار: بازی های صفحه ای، قلم و کاغذی، مهره ای، کارتی و حتی برخی نیز بدون نیاز به ابزار هستند.

ج) از نظر سن: 6 ماه الی 1 سال- 1 الی 2 سال- 2 الی 3 سال- 3 الی 5 سال- 6 الی 8 سال و 8 سال به بالا که البته در بعضی افراد نسبت به ضریب هوشی و ساختار متناسب ذهنی این دسته بندی متغیر خواهد بود.

د) از نظر تعداد بازیکن: 1 نفره  ? 2 نفره  ? 4 نفره- بیشتر از 4 نفر
با توجه به این که این روزها دانش آموزان با وسایل الکترونیکی بیشتر بازی می کنند تمرکز کمتر و هیجان بیشتری دارند. بنابراین دانش آموزان برای کمک به تمرکز دانش آموزان بازیی را طراحی کردند که ساده و همراه با خلاقیت و افزایش تمرکز است.

در این بازی به حمل آن و مقرون به صرفه بودن آن در انتخاب جنس کار توجه شده است. این بازی دو نفره است و از گروه سنی کودکان تا جوانان قابلیت استفاده دارد.

مراحل ساخت بازی

انتخاب چوب ها و برش آن ها: چوب ها باید سبک و با قطر متناسب باشند تا هنگام وصل شدن به یکدیگر با فرو رفتن میخ یا پیچ در آن ها باعث شکستگی نشود. چوب سطح زمین باید در ابعاد مورد نظر بریده شود که این کار را بعد از اندازه گیری با ابزار اره انجام دادند، سپس با قلم مو و رنگ آن را سبز کردند و قسمت های محوطه ها را هم با رنگ مشکی رنگ آمیزی کردند.

چوب های کناری طولی را بعد از اندازه گیری در ابعاد مورد نظر با اره بریدند و سوراخ هایی را که میله ها باید از آن عبور کنند را با وسیله دریل به وجود آوردند. در مرحله بعد چوب های کناری عرضی را بعد از اندازه گیری در ابعاد اولیه با اره بریدند و وسط آن ها حفره ای با ابعاد لازم با اره مو بریدند.

بازي فکري

مرحله دوم:

انتخاب میله ها و برش آنها: میله ها باید از فلزی سبک و توخالی باشند، تا هم سبک و هم کم حجم باشند. یک میله فلزی دیگر نیز در نظر گرفتند که این دو میله به صورت کشویی در هم فرو بروند. میله ها را بعد از اندازه گیری با دستگاه فرز بریدند و بعد از اندازه گیری مکان سوراخ های پیچ شدن را با وسیله دریل سوراخ کردند.

 با وسیله های پیچ، میخ، چکش و پیچ گوشتی چوب ها را به هم وصل کردند، سپس میله ها را در سوراخ های چوب طولی قرار داده و آدمک های فوتسال دستی را با پیچ و مهره و پیچ گوشتی نصب کردند. برای آسیب نرسیدن به دیواره های کناری در هر دو طرف هر میله فنر گذاشتند تا ضرب حرکت میله ها گرفته شود، بدین ترتیب بازی راحت و عامه پسندی طراحی شد.
 
مهارت های کسب شده
1. چگونگی تفکر طراحی
2. چگونی پژوهش و استخراج مطالب
3. آشنایی با استاندارهای طراحی و نحوه ارائه ایده در گام های اولیه و نهایی
4. آشنایی با نحوه پرزنت و ارائه
5. آشنایی با انواع بازی های کودکانه
6. آشنایی با نحوه ساخت بازی فکری

بخش مرکز یادگیری سایت تبیان

تهیه:مهدی رحمانی، تنظیم: نیلوفر یاقوتی

آی بازی بازی بازی

بادکنک سبز کوچولو گم شده بود، ول شده بود توي آسمان، هي اين وري مي رفت و هي آن وري و مي گفت: آي بازي بازي بازي،

بازی های آموزشی دبستان

انسان از نظر فیزیولوژیکی نیاز به جنبش و حرکت دارد و بازی جزء مهم این جنبش و حرکت است. انسان برای رشد ذهنی و اجتماعی خود نیاز به تفکر دارد و بازی خمیرمایه تفکر است. ...

تأثیر بازی در تربیت کودکان

بازی یکی از مهم‌ترین عوامل در تربیت اخلاقی کودک است. از طریق جهت دادن به تمایلات و انگیزه‌های کودک می‌توان او را در مسیر صحیح هدایت کرد. ...

تبیان...
ما را در سایت تبیان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فرومی tebyan بازدید : 344 تاريخ : دوشنبه 11 مرداد 1395 ساعت: 5:26