لی لی کم صدا

ساخت وبلاگ
لي لي کم صدا

یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.


نام ایده: لی لی کم صدا
نام ارائه دهنده/دهندگان: نیکجو، یحیایی، قدوسی، علی حاتمی، پارسا حاتمی
زمینه و نوع پروژه: فنی و مهندسی
درجه سختی: دشوار
نام مدرسه: دبستان نور علوی

چکیده

یکی از مواردی که درتوسعه پایدار مطرح می شود؛ احیاء فرهنگ های بومی هر کشور می باشد. ابتدا دانش آموزان با تمرکز بر احیای این گونه بازی ها که تا حدی رو به فراموشی می روند، ایده هایشان را ارائه کردند. هدف گروه طراحی اسباب بازی جهت بازی لی لی در محیط های آپارتمانی با هدف احیاء این بازی سنتی ایرانی بود.

مقدمه

اصطلاح توسعه پایدار یا پایا در اوایل سال های دهه 1970 درباره محیط و توسعه به کار رفت. توسعه پایدار فرآیندی است برای به دست آوردن پایداری در هر فعالیتی که نیاز به منابع و جایگزینی سریع و یکپارچه آن وجود دارد. توسعه پایدار در کنار رشد اقتصادی و توسعه بشری در یک جامعه یا یک اقتصاد توسعه یافته، سعی در تحصیل توسعه مستمر، ورای توسعه اقتصادی دارد.

توسعه پایدار عنصر سازمان دهنده ای است که موجب پایداری منابع تجدید ناپذیر می شود، منابع محدودی که برای زندگی نسل آینده بر روی کره زمین ضروری است. توسعه پایدار فرآیندی است که آینده ای مطلوب را برای جوامع بشری متصور می شود که در آن شرایط زندگی و استفاده از منابع، بدون آسیب رساندن به یکپارچگی، زیبایی و ثبات نظام های حیاتی، نیازهای انسان را برطرف می سازد. توسعه پایدار راه حل هایی را برای الگوهای فانی ساختاری، اجتماعی و اقتصادی توسعه ارائه می دهد تا بتواند از بروز مسائلی همچون نابودی منابع طبیعی، تخریب سامانه های زیستی، آلودگی، تغییرات آب و هوایی، افزایش بی رویه جمعیت، بی عدالتی و پایین آمدن کیفیت زندگی انسان های حال و آینده جلوگیری کند.

 توسعه پایدار فرآیندی است در استفاده از منابع، هدایت سرمایه گذاریها، جهت گیری توسعه فناوری و تغییرات نهادی، با نیازهای حال و آینده سازگار باشد. توسعه پایدار که از دهه 1990 بر آن تأکید شد جنبه ای از توسعه انسانی و در ارتباط با محیط زیست و نسل های آینده است.

هدف توسعه انسانی پرورش قابلیت های انسانی محسوب می شود.

 توسعه پایدار به عنوان یک فرایند در حالی که لازمه بهبود و پیشرفت است، اساس بهبود وضعیت و رفع کاستی های اجتماعی و فرهنگی جوامع پیشرفته را فراهم می آورد، و باید موتور محرکه پیشرفت متعادل، متناسب و هماهنگ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تمامی جوامع و به ویژه کشورهای در حال توسعه باشد.

لي لي کم صدا

توسعه پایدار سعی دارد به پنج نیاز اساسی زیر پاسخ گوید: تلفیق حفاظت و توسعه، تأمین نیازهای اولیه زیستی انسان ، دستیابی به عدالت اجتماعی، خودمختاری و تنوع فرهنگی و حفظ یگانگی اکولوژیکی.
 
 یکی از مواردی که درتوسعه پایدار مطرح می شود؛ احیاء فرهنگ های بومی هر کشور می باشد. ابتدا دانش آموزان با تمرکز بر احیای این گونه بازی ها که تا حدی رو به فراموشی می روند، ایده هایشان را ارائه کردند. هدف گروه طراحی اسباب بازی جهت بازی لی لی در محیط های آپارتمانی با هدف احیاء این بازی سنتی ایرانی بود.

 هدف دانش آموزان در این پروژه، طراحی و ساخت اسباب بازی است تا امکانات اجرای بازی و سرگرمی سنتی ایرانی لی لی را برای کودکان و نوجوانان در محیط های آپارتمانی و به صورت کم صدا؛ فراهم کند. این اسباب بازی از تشکچه های پر شده با مواد اکوستیکی به شکل نقشه لی لی 8 تایی تشکیل شده و می تواند در کف زمین پهن شده و به روی آن پرش لی لی انجام داده و پس از پایان بازی دوباره تشکچه ها جمع شده و قابل نگهداری در کمد و فضای آپارتمانی باشد.

لي لي کم صدا

از طرفی در ساخت این اسباب بازی از مواد اکوستیک صدا استفاده شده تا میزان صدای ایجاد شده از پرش در بازی لی لی کاهش یابد.

 جهت تزیین و زیبایی فرمی در این اسباب بازی نقاشی ها و فرم های گرافیکی که توسط خود بچه ها طراحی کرده اند؛ استفاده شده است. نیاز کودکان به تحرک در محیط های آپارتمانی و بازی با وسایلی که حداقل مزاحمت را برای ساکنین آپارتمان ایجاد کند یکی از معضلات کودکان از جمله چاقی و کم تحرکی است که این ارزش در طرح به عنوان یک پارامتر مثبت در انتخاب ایده دانش آموزان این گروه در نظر گرفته شده است.
 
 مهارت های کسب شده

1. چگونگی تفکر طراحی
2. چگونی پژوهش و استخراج مطالب
3. آشنایی با استاندارهای طراحی و نحوه ارائه ایده در گام های اولیه و نهایی
4. آشنایی با روش های ایده یابی
5. آشنایی با نگارش مقاله
6. آشنایی با موارد استاندارد پروژه
7. آشنایی با بازی ها و سرگرمی های سنتی ایرانی
8. آشنایی با ابزارها و فرایندهای ساخت ماکت محصول

بخش پروژه های دانش آموزی سایت تبیان، تهیه: مهدی رحمانی

تنظیم: نیلوفر یاقوتی

فرهنگ مدرنیته و توهم (معرفی کتاب،زنگ های پرورشی)

توجه به فرهنگ مدرنیته و بررسی خاستگاه آن برای کسانی که سعی دارند در راستای اصلاح خود و احیاء فرهنگ دینی در جامعه گامی بردارند از جهات مختلف ضروری به نظر می رسد...

شعبده‏ي فرهنگ ها...

شعر و ادبيات هر فرهنگ، همواره نمودي است از لايه‏هاي دروني احساسات و عقايد آن فرهنگ که در طول نسل‏هاي مختلف دروني شده است.

جایگاه ویژه درس فرهنگ و هنر در برنامه درسی ملی

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی گفت: ساعات آموزشی فرهنگ و هنر نباید به نفع دیگر دروس مصادره شود...

تبیان...
ما را در سایت تبیان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فرومی tebyan بازدید : 234 تاريخ : يکشنبه 10 مرداد 1395 ساعت: 3:43