جهش الکترومغناطیسی

ساخت وبلاگ

جهش الکترومغناطيسي

یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.


نام ایده: جهش الکترومغناطیسی (بررسی تاثیر امواج تلفن همراه بر جوانه زنی و رشد گیاه لوبیا)
نام ارائه دهنده/دهندگان: شایلین علمی و پرنیا جعفری گل
زمینه و نوع پروژه: فیزیک
درجه سختی: دشوار
نام مدرسه: دبستان دخترانه شاهد یاس نبی (س)

چکیده

در این پژوهش دانش آموزان سعی کردند تا اثر امواج موبایل را بر رشد گیاه لوبیا بررسی کنند. برای این کار در دو گلدان پنج دانه لوبیا کاشتند. یکی را در معرض امواج موبایل قرار دادند و شرایط دیگر را یکسان نگاه داشتند.

مقدمه

تحقیقات انجام شده در هند نشان می دهد که امواج الکترومغناطیسی منتشرشده توسط گوشی های تلفن همراه اثرات زیان بار دارد. دانشمندان در یکی از ایالت های هند دو نوع ازگیاهان را برای مطالعه روی آن ها انتخاب کردند اسفناج و ریحان. آن هاگیاهان را به مدت 72 ساعت در معرض امواج الکترومغناطیسی با فرکانس 900 مگاهرتز و به قدرت 19 میلی تسلا قراردادند.
داده های حاصل از تحقیقات تغییراتی را در نرخ رشد گیاه نشان داد که طول گیاه کوتاه تر و مقدار شاخه ها و برگ ها کم تر بودند و میزان پروتئین نیز کم تر بوده است.

جهش الکترومغناطيسي

در تحقیق دیگری بوته گوجه فرنگی در همان 10 دقیقه اول که در کنار یک تلفن همراه (بدون مکالمه) قرارگرفته از خود هورمونی ترشح می کند. این هورمون نزد بیولوژیست ها به هورمون استرس معروف است و گیاهان به محض آسیب دیدن آن را ترشح می کنند.


در پژوهشی که توسط گروهی در دانشگاه آزاد تهران انجام شده است، اثرات امواج تلفن همراه به عنوان یکی از مولدین امواج الکترو مغناطیسی بر جوانه زنی و تکوین دانه رست های باقلا بررسی و با نمونه های شاهد مقایسه گردید. پس از قراردادن دانه ها در ظرف پتری، تلفن همراه روی سطح آن قرار داده شد و به وسیله تماس با تلفن دیگر فعال گردید. بذرهای تحت تیمار به مدت 14 روز، هر روز سه بار و هر بار 10 دقیقه تحت تاثیر امواج تلفن همراه قرار گرفتند.

 نتایج نشان داد که درصد جوانه زنی دانه ها، میانگین قطر ریشه، ساقه و میانگین قطر متازایلم ها در ساقه نمونه های تحت تیمار در مقایسه با نمونه های شاهد افزایش دارد. سلول های اسکلرانشیمی در ساقه نمونه های تحت تیمار رنگ پذیری بیشتری را نسبت به شاهد نشان دادند.

جهش الکترومغناطيسي

 طبق مطالب فوق تحقیقات انجام شده در هند نشان می دهد که امواج الکترومغناطیسی منتشرشده توسط گوشی های تلفن همراه اثرات زیان بار بر رشد گیاه اسفناج و ریحان دارد. اما در تحقیقات دیگری بر روی گیاه باقلا اثرات مثبتی بر رشد گیاه مشاهده می شود. در این پژوهش دانش آموزان سعی کردند تا اثر امواج موبایل را بر رشد گیاه لوبیا بررسی کنند. برای این کار در دو گلدان پنج دانه لوبیا کاشتند. یکی را در معرض امواج موبایل قرار دادند و شرایط دیگر را یکسان نگاه داشتند.

روش آزمایش

دانش آموزان ابتدا دو گلدان را از خاک باغچه پر کردند بعد در هر گلدان پنج لوبیا کاشتند، سپس یکی از گلدان ها را در کنار موبایل گذاشتند و دیگری را نگذاشتند. همچنین از نظر نور و آب دهی هر دو گلدان یکسان بودند. برای اینکه از جواب آزمایش مطمئن شوند این آزمایش را دو سری تکرار کردند. مشاهده کردند که دانه هایی که در معرض امواج بودند سریعتر جوانه زدند و رشد بسیار بیشتر وسریع تری نسبت به دانه های در شرایط معمولی داشتند.

مهارت های کسب شده

1. چگونگی تفکر طراحی
2. چگونی پژوهش و استخراج مطالب
3. آشنایی با استاندارهای طراحی و نحوه ارائه ایده در گام های اولیه و نهایی
4. آشنایی با روش های ایده یابی
5. آشنایی با نگارش مقاله (در حد یک پروژه در مقطع دبستان)
6. آشنایی با موارد استاندارد پروژه
7. آشنایی با راه های سالم نگه داشتن گیاهان
8. آشنایی با تاثیرات امواج موبایل بر روی گیاهان

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه: مهدی رحمانی

تنظیم: نیلوفر یاقوتی

الکترو مغناطیس

اوسیلاتور قلب فرستنده است. این قطعه ٤ پایه دارد، اما ما فقط از سه پایه آن استفاده می كنیم. وقتی باتری را به دو پایه آن وصل می كنیم، ولتاژ روی پایه سوم آن (یك میلیون بار در هر ثانیه) بین ٠ تا ٥ولت تغییر می كند

سرعت امواج الكترومغناطيس

تاكنون با امواج الكترومغناطيس آشنا شده‌ايد. شايد از خود بپرسيد اين امواج .....با چه سرعتي منتشر مي‌شوند؟

قانون القای الكترومغناطیس فارادی

كشف القای الكترومغناطیس به دو دانشمند نسبت داده می‌شود: مایكل فارادی انگلیسی (١٨٦٧-١٧٩١) و ژوزف هانری آمریكایی (١٨٧٨-١٧٩٧). ...

تبیان...
ما را در سایت تبیان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فرومی tebyan بازدید : 210 تاريخ : دوشنبه 4 مرداد 1395 ساعت: 3:41