روش های کاربردی برای ماندگاری خیار

ساخت وبلاگ
روش های کاربردی برای ماندگاری خیار

یازدهمین دوره از پروژه  های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال  های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه  ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده  های جالب، علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح  های جدید شما عزیزان هستیم.


نام ایده: روش های کاربردی برای ماندگاری خیار
نام ارائه دهنده/دهندگان: فرناز ساحری
زمینه و نوع پروژه: علوم تجربی
درجه سختی: متوسط
نام مدرسه: مجتمع آموزشی حضرت معصومه (س)


چکیده
هدف دانش آموزان از انجام این پژوهش مطالعه در مورد میوه خیار و روش های نوین نگهداری آن است. آن ها جهت انجام پژوهش خود از روش کتابخانه ای و میدانی استفاده کردند.
 
هدف
هدف دانش آموزان از انجام این پژوهش مطالعه در مورد میوه خیار و روش های نوین نگهداری آن است. آن ها با مطالعه کتب و سایت های اینترنتی به ارائه روش های نوین در مورد نگهداری خیار پرداختند و روش های  موجود را به صورت عملی مورد آزمایش قرار دادند و در نهایت بهترین روش را ارئه کردند. روش پژوهش دانش آموزان از نوع پژوهش های کتابخانه ای و میدانی بود.


مقدمه
تاریخچه کشف و پرورش خیار به 100 سال قبل از میلاد مسیح می  رسد. چینی  ها نخستین ملتی بودند که خیار را پرورش داده و مصرف کردند و در قرن 16 میلادی، هندی  ها خیار را به شکل امروزی  اش به سراسر دنیا معرفی کردند. جالب است بدانیم که خیار جزو کدوها بوده و با طالبی، هندوانه و کدو تنبل در یک خانواده قرار می  گیرد. خیار حاوی آب و مواد مغذی بوده و برای سلامت و ثبات فیزیولوژیکی انسان اهمیت دارد. در طب قدیم ایران، خیار را میوه  ای سرد و تر به حساب آورده و عقیده داشتند که به خنک کردن بدن و هضم غذا کمک می  کند، از این  رو آن را در فصل رویش که همان تابستان است، مصرف می  کردند اما روش  های کشاورزی صنعتی، به دنبال این بودند که این محصول در تمام فصول در دسترس باشد بنابر این خیار گلخانه  ای را به بازار عرضه کردند.

روش های کاربردی برای ماندگاری خیار


خیارهایی که هم  اکنون در بازار ایران عرضه می  شوند سه نوع مختلف دارند: خیار رسمی (سبز قلمی ممتاز)، خیار گلخانه  ای و خیار سالادی. اولین قدم در هر خریدی این است که باید توجه کرد که انتخاب محصول با نوع مصرف آن تطابق داشته باشد. خیارهای سالادی پرآب و حجیم هستند در صورتی که خیارهای قلمی آب کمتری داشته و در عوض عطر و طعم خوبی نسبت به انواع دیگر دارند. خیارهای گلخانه  ای عطر و طعم زیادی نداشته و بیشتر جنبه تزیینی دارند. نکته مهم دیگر این است که خیار یک محصول قابل ذخیره  سازی نیست و فاصله زمان برداشت و مصرف آن باید بسیار کوتاه باشد تا مواد مغذی آن از بین نرود. حداکثر زمان نگهداری خیار در یخچال یک هفته است که در این مدت بیشتر خواص مفید آن از بین می رود.


ویژگی های یک خیار خوب
1. خیار خریداری شده باید فاقد هرگونه صدمه  دیدگی، لهیدگی و گودافتادگی باشد. هرگونه صدمه  دیدگی یا ضربه باعث تبخیر آب خیار شده و مواد مغذی آن به سرعت از بین خواهند رفت.
2. از خرید خیارهای چروکیده و خیارهایی که رنگ آن ها به زردی می  زند، خودداری کنید. وجود این نشانه  ها در محصول، علامت  ماندگی است و در واقع مصرف آن ها هیچ منفعتی برای شما نخواهد داشت.
3. خیار مرغوب دارای رنگ سبز تیره است و پوست آن درخشان و شفاف  به نظر می  رسد.
4. خیار را چگونه نگهداری کنیم؟

 روش نگهداری از خیار
یک روش قدیمی برای نگهداری خیار در یخچال قرار دادن آن در قابلمه ای در دار بود و اینک یک روش جدید: چنانچه خیار ها را درون ظرفی پر از آب قرار داده و داخل یخچال بگذارید، خیارها تر و تازه می مانند و از پلاسیده شدن آن ها جلوگیری می شود.


مهارت  های کسب شده
1. استفاده پیشرفته از موتورهای جستجو در اینترنت و به زبان انگلیسی
2. استفاده از کتاب های پیشرفته زمین شناسی
3. پرسش و تحقیق از کتابخانه ها و مراکز آموزشی زمین شناسی

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه: مهدی رحمانی

تنظیم: نسرین صادقی

دوستی خیار و انار

یکی بود، یکی نبود. دو دوست صمیمی بودند به نام خیار و انار. خیار و انار هم خیلی دوست بودند. خیار و انار به هم بدی نمی کردند.

آبدوغ خیار

در سرمای زمستان غذاهای آبدار داغی مثل یک کاسه سوپ یا آش خیلی می چسبد و سرما را از تمام بدن بیرون می برد. حالا اگر در تابستان بخواهی یک غذای آبدار بخوری که گرما و عطشت را از بین ببرد، آبدوغ خیار را پیشنهاد می کنم.

خیار چنبر

یکی بود یکی نبود. یک خیار بود که اسمش چنبر بود. چنبر، توی مزرعه بود. یک روز چنبر با خودش گفت:«چقدر اینجا بمونم؟باید راه بیفتم و برم و به دنیا بگم، من کی هستم.»

- - , .
.

تبیان...
ما را در سایت تبیان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فرومی tebyan بازدید : 417 تاريخ : يکشنبه 27 تير 1395 ساعت: 5:58