تاثیر موسیقی بر اضطراب کودکان 3 تا 6 سال

ساخت وبلاگ
تاثير موسيقي بر اضطراب کودکان 3 تا 6 سال

یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.


نام ایده: تاثیر موسیقی بر اضطراب کودکان 3 تا 6 سال
نام ارائه دهنده/دهندگان: مریم جوانفکر، ساغر علیخانی
زمینه و نوع پروژه: روان شناسی
درجه سختی: متوسط
نام مدرسه: پژوهشگران


چکیده
هدف از پروژه حاضر بررسی تاثیر موسیقی بر روان کودکان است و در این پروژه افزایش و كاهش اضطراب مورد بررسی قرار گرفته است.
 
مقدمه
یکی از عوامل موثر در رفتار کودکان، موسیقی است که اگر استفاده درستی از آن نشود می تواند آثاری مخرّب بر شخصیت کودک بگذارد به گونه ای که تا بزرگ سالی نیز گریبان گیر وی می شود. موسیقی همان قدر که می تواند در آرامش کودکان موثر باشد، به همان میزان نیز در اضطراب آن ها نقشی موثر دارد. بنابراین توجه کردن به نوع موسیقی مورد استفاده برای کودکان بسیار مهم و سرنوشت ساز است. اضطراب در کودکان به شکل های گوناگونی نمایان می شود. برخی از کودکان اضطراب خود را از طریق دلواپسی نشان می دهند و عدّه ای از خود، نوعی ترس غیرواقعی بروز می دهند. عوامل مختلفی مثل تولّد برادر یا خواهر، طرد شدن توسط والدین یا دوستان، جدایی از والدین یا دوستان، ممانعت از بروز پرخاشگری و ... موجب بروز اضطراب در کودکان می شود. یکی از روش های غیردارویی در کاهش اضطراب و استرس، روش آرام سازی می باشد. موسیقی درمانی یکی از روش های درمانی است که با آن بیماران با انواع مختلف مشکلات جسمی و روانی و یا مشکلات و اختلالات عاطفی - اجتماعی می توانند بدون محدودیّت سنّی از آن بهره بگیرند. این روش تثبیت شده، اهمیّت موسیقی را بر روح و روان یک فرد مخصوصا کودکان نشان می دهد.

تاثير موسيقي بر اضطراب کودکان 3 تا 6 سال


روش پژوهش حاضر از نوع پیمایشی بود و ابزار مورد استفاده مصاحبه بود، دانش آموزان با مصاحبه با متخصصان اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کردند. آن ها ابتدا با بررسی ادبیات كار انواع موسیقی و اضطراب و شاخص های آن ها را مطالعه كردند سپس مقاله های تخصصی و نمونه كارهای انجام شده را بررسی كردند و با افراد متخصص و آگاه مصاحبه كردند تا صحت یافته های خود را بررسی کنند، در مرحله بعد با استفاده از آزمون هایی علمی که از کودکان در ردّه سنی 3 تا 6 سال گرفته بودند، سعی کردند بتوانند به طور مشخص و عملی تأثیر موسیقی های مختلف را بر اضطراب کودکان بررسی کنند و داده های حاصل از آن را با ابزاری مناسب چون SPSS تحلیل نموده و نتایج لازم را به دست آورند. نتایج به دست آمده از این تحقیق، می تواند برای نوجوانان و دانش آموزان نیز مفید باشد و حتّی در پیشرفت تحصیلی آن ها نقشی موثر ایفا کند چراکه گوش دادن به موسیقی های مختلف جایگاهی ویژه در بین دانش آموزان دارد و اگر این عمل آگاهانه و درست صورت گیرد تأثیری مطلوب بر روی آن ها می گذارد و بالعکس اگر ناآگاهانه باشد می تواند آثاری مخرّب بر شخصیّت و آینده آن ها داشته باشد.
 
مهارت های کسب شده
1- توانایی تشخیص انواع موسیقی مفید و مضر
2- توانایی شناخت و بررسی نشانه های اضطراب در كودكان
3- توانایی انتخاب و استفاده از آزمون های روان شناسی مناسب
4- آشنایی با روش های نمونه گیری و گرد آوری داده
5- توانایی تحلیل آماری ساده با SPSS

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه: مهدی رحمانی

تنظیم: نسرین صادقی

جایگاه موسیقی محلی و سنتی در میان نوجوانان - جلسه پنجم

در این مرحله از پروژه با تعریف موسیقی، موسیقی سنتی و ویژگی های آن، تاریخ موسیقی ایران و موسیقی محلی و موسیقی تلفیقی آشنا شدیم. در درس گذشته با بخشی از انواع سبک های موسیقی آشنا شدیم در ادامه قصد داریم باقی سبک های موسیقی را بشناسیم.

جایگاه موسیقی محلی و سنتی در میان نوجوانان - جلسه هشتم

ایران، موسیقی محلی و موسیقی تلفیقی هچنین انواع سبک های موسیقی و فرهنگ موسیقی در کشورمان آشنا شدیم. در بخش پایانی این پژوهش به موضوع اصلی این پژوهش که جایگاه موسیقی سنتی و محلی در میان جوانان است، می پردازیم.

جایگاه موسیقی محلی و سنتی در میان نوجوانان – جلسه سوم

در دو درس گذشته با تعریف موسیقی، موسیقی سنتی و ویژگی های آن و همچنین تاریخ موسیقی ایران آشنا شدیم. همانطور که در درس های پیشین اشاره شد میان موسیقی سنتی و موسیقی محلی تفاوت وجود دارد.

- - , .
.

تبیان...
ما را در سایت تبیان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فرومی tebyan بازدید : 274 تاريخ : پنجشنبه 24 تير 1395 ساعت: 3:00