سلول های بنیادی

ساخت وبلاگ

یازدهمین دوره از پروژه  های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال  های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح  ها و ایده  های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه  ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده  های جالب،  علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح  های جدید شما عزیزان هستیم.

سلول های بنیادی


نام ایده: سلول های بنیادی
نام ارائه دهنده/دهندگان: عسل ذاتی رستمی، آیدا داوودی و همتا رحمانی
زمینه و نوع پروژه: زیست شناسی (سلول های بنیادی)
درجه سختی: متوسط
نام مدرسه: پژوهش سرای ابن شهراشوب ساروی
 
بدن همه جانوران، از انسان گرفته تا گنجشک، از سلول درست شده است. سلول ها در دوران جنینی تکثیر می شوند و بعد در اثر تمایز گروه های مختلف شان اندام ها به وجود می آیند. همین تمایز پیدا کردن است که باعث تفاوت سلول های قلب با سلول های مغز و کبد می شود. نتیجه تکثیر و تمایز سلولی این است که اندازه بدن جانور بزرگ می شود و اندام هایش شکل می گیرند.


 سلول های بنیادی سلول های پایه ای هر اندام، بافت و سلولی در بدن هستند. که می تواند برای انجام هر کار ویژه ای برنامه ریزی شود. سلول های بنیادی در شرایط مناسب بافت ها و اندام های ویژه ای را به وجود می آورند. سلول های بنیادی سلول های اولیه ای هستند که می توانند به انواع مختلف سلول های انسانی تبدیل شوند. از آنها می توان در تولید سلول ها و بافت های مختلف در بدن انسان استفاده کرد. بزرگترین جایزه نوبل سال 1131 را دانشمندان سلول بنیادی دریافت کرده اند. تاریخچه استفاده از سلول های بنیادی به بیست سال قبل باز می گردد. یک دختر کلاس پنج با وزن 40 کیلوگرم در هر روز 114 میلیارد سلول خونی می سازد.

همچنین روزانه میلیون ها سلول پوستی و گوارشی ساخته می شود. سلول های بنیادی سلول هایی هستند که قادر به همانندسازی خود هستند و نیز می توانند به یک یا انواعی از سلول های بالغ تبدیل شوند. پژوهشگاه رویان هشتم خرداد ماه سال 1394 به عنوان مرکز جراحی محدود با هدف ارائه خدمات درمانی به زوج های نابارور پژوهش و آموزش در زمینه علوم باروری و ناباروری با استفاده از سلول های بنیادی در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی ایران تاسیس شد.


در حال حاضر، طبق آمار جهانی ایران رتبه 11 را در زمینه تولید علم سلول های بنیادی در دنیا به خود اختصاص داده است. سلول های بنیادی، یکی از مباحثی است که مقام معظم رهبری به آن تاکید فراوانی داشته اند. به همین دلیل علم سلول های بنیادی به عنوان یکی از علومی در کشور به شمار می رود که تا کنون خوب پیشرفت کرده است. اهمیت سلول های بنیادی در این است که توانایی تشکیل یک انسان کامل را دارد. کشف سلول های بنیادی توانست کار شگفت انگیزی در دنیا ایجاد کند، از این رو توجه به سلول های بنیادی در کشور ضروری است.


 هدف تحقیق حاضر توجه بیشتر و کاربردی به این سلول معجزه گر می باشد. تحقیق حاضر کتابخانه ای می باشد زیرا تمام مطالب از کتابخانه و اینترنت گرفته شده است. دانش آموزان با مطالعه تحقیقی این موضوع، پی به اهمیت و کاربرد آن بردند.

مهارت  های کسب شده

1. آشنایی با انواع سلول ها
2. آشنایی با سلول  های بنیادی و اهمیت آن ها
3. آشنایی با ساختار داخلی سلول بنیادی
4. آشنایی با نحوه عملکرد سلول های بنیادی

بخش پژوهش های دانش آموزی تهیه: مهدی رحمانی

تنظیم: نسرین صادقی

غنی سازی اورانیوم

معرفی عنصر اورانیوم به عنوان یک اتم رادیو اکتیو که قابلیت تولید انرژی هسته ای را برای مصارف گوناگون دارد. برای اینکه بتوان از اورانیوم برای تولید انرژی هسته ای استفاده کرد فقط یک ایزوتوپ خاص از آن مورد قبول است که مقدار آن در یک ترکیب اورانیوم کم است...

تأثیر سبک های مختلف موسیقی و ورزش بر فشار خون

پرفشار خونی به دو صورت اولیه یا اصلی و ثانویه تقسیم بندی می شود. حدود ۹۰ تا۹۵ درصد موارد پرفشار خونی اولیه نامیده می شوند که بالا بودن فشار خون بدون علت مشخص می باشد. باقی مانده که ۵ تا ۱۰ درصد موارد را تشکیل می دهند پرفشارخونی ثانویه نام دارند

بررسی اثر گیاهان چربی سوز در کاهش اشتها

وسوسه لاغر شدن در مدت زمان کوتاه طی چند هفته یا چند ماه بسیاری از افراد را به حدی تحت تأثیر قرار می دهد که حاضراند برای رسیدن به آن به قیمت از دست دادن سلامتی وحتی در مواردی جانشان خطر کنند. برای دست یابی به رویای لاغر شدن بسیاری از افرادی که دارای اضافه.

تبیان...
ما را در سایت تبیان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فرومی tebyan بازدید : 208 تاريخ : دوشنبه 14 تير 1395 ساعت: 4:22